Pets

Skočila u rijeku da spasi psa. Nakon tri mjeseca je pronašli mrtvu u zagrljaju s njim

TIJELO žene koja je pokušala spasiti svog psa iz zaleđene rijeke pronađeno je u ovog tjedna u Anchorageu na Aljasci, javlja Daily Mail.

Amanda Richmond Rogers (45) šetala je uz rijeku North Fork Eagle sa svojim suprugom Brianom Rogersom tijekom proslave njihove 18. godišnjice braka 23. prosinca 2023. Jedan od njihova dva psa, Groot, propao je kroz led na rijeci, a vlasnica je skočila za njim kako bi ga spasila.

Njezino tijelo pronađeno je tek 24. ožujka. Njezina sestra Jennifer Richmond ispričala je da je Amanda pronađena sa psom u zagrljaju. “Stvarno je umrla kao heroj”, izjavila je.

U nedjelju poslijepodne prolaznik je pronašao njezino tijelo pokraj staze North Fork, rekla je glasnogovornica policijske uprave Anchoragea Renee Oistad, javlja Alaska News Source. Ured medicinskog istražitelja Aljaske tada je potvrdio njezin identitet.

Muž: Skočila je da spasi člana obitelji

U trenutku incidenta njezin muž je primijetio da je njihov pas Groot upao u led. Brian (49) je brzo skočio u rijeku u potrazi za svojim ljubimcem, ali nakon što nije mogao locirati Groota, vratio se na površinu. Kad je došao, Amanda je skočila u vodu kako bi spasila njihovog psa.

“Znao sam po izrazu njezina lica da ide spasiti našeg psa”, rekao je Rogers za Anchorage Daily News. Vikao je na ženu da ne ulazi u vodu, a kad je bila pod ledom, nestala je.

“Amanda je voljela svoje pse gotovo jednako kao i našu djecu, bili su naša obitelj”, dodao je. Rogers. Objasnio je da njegova supruga “nije uskočila da spasi ‘samo psa’, bio je to član obitelji”.

Par ima četiri sina: Leifa Thurmonda, koji je u 20-ima, tinejdžere Liama i Augusta, kao i 10-godišnjeg Bodhija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *