Pets

Novi trend među mladencima: Umjesto djece prstenje donose ptice grabljivice

PTICE grabljivice, poput sokolova, jastrebova i sova, sve su češća pojava na vjenčanjima, prema najnovijem izvješću The Wall Street Journala. Ljubitelji životinja, Harryja Pottera i srednjeg vijeka iznajmljuju ptice koje će im donijeti prstenje tijekom ceremonije.

Kada je došlo vrijeme za razmjenu prstenja na vjenčanju, Jessica Huete i njezin muž odlučili su da će im sokol donijeti kutijicu s prstenjem. Huete je navukla kožnu rukavicu na koju je stavila komad mesa, a sokol Marty sletio joj je na podlakticu, donio srebrno prstenje i počastio se poslasticom.

Isto tako, Christina Hermon-Hayes i njezin su muž odlučili unajmiti sokola za svoju ceremoniju koja je bila inspirirana srednjim vijekom. Njezin je muž nosio oklop, a ona srednjovjekovnu vjenčanicu. Unajmljeni sokol dostavio im je lažno prstenje jer nisu htjeli riskirati s pravim nakitom.

Sokolar Jonathan Gonzalez, vlasnik kompanije Raptor Events iz Kalifornije, iznajmljuje svoje ptice za razna događanja, od rođendana i edukacija do vjenčanja. Gonzalez se bavi sokolarstvom otkako je srednjoškolac, a svoje ptice grabljivice iznajmljuje za vjenčanja po cijeni od 1200 dolara, što ne uključuje putne troškove.

Njegove ptice, sokol Marty i sove Ollie i Marvin, sudjeluju u četiri ili pet vjenčanja godišnje, a dosad nije imao nikakve nesreće jer prije ceremonije ima probe s mladencima. Gonzalez je uvjeren da se ovaj trend počeo pojavljivati zbog popularnosti franšize Harry Potter.

“Harry Potter očito je imao utjecaja na ovaj posao”, izjavio je Gonzalez.

Iako je ovaj trend naišao na svoje kritičare, Michele Loose, voditeljica neprofitne organizacije Internation Raptor and Falconry Center iz Arizone, izjavila je da ovakvi događaji šire svijest o očuvanju ptica grabljivica te su dobra prilika za edukaciju o životinjama s kojima se ne srećemo često.

“Ljudi se prave da su cool, ali zapravo odlaze s puno više znanja o tome što sve ptice grabljivice mogu raditi”, objasnila je Loose.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *