Pets

Pas heroj: Lajanjem pomogao spasiti vlasnicu koja je pala niz padinu

PLANINARKA koja je pala 60 metara niz strmu padinu s označene staze na Havajima pronađena je i spašena zahvaljujući svom psu koji je lajao, piše NBC.

Vatrogasna postrojba Honolulua rekla je u priopćenju da je u ponedjeljak primila poziv o nestaloj planinarki na stazi Lanipo u četvrti Kaimuki. Hitne službe započele su akciju spašavanja, tražeći pješice i odozgo helikopterom.

Drugi planinari prijavili su da su čuli psa koji je lajao na strmoj padini bez vlasnika, rekli su vatrogasci. Helikopter je uočio psa, a spasilac se spustio oko šest metara niz označenu stazu kako bi ulovio uznemirenu životinju. Dok je prevozio psa u obližnji park, pilot je primijetio objekt oko 20 metara ispod mjesta gdje je pas stajao. Posada se vratila po predmet i otkrila da je to torba puna osobnih stvari.

Hitne službe pronašle vlasnicu psa koji je lajao

U međuvremenu, hitne službe koje su se brinule za psa u parku primijetile su vlasničino ime i broj telefona na njegovoj ogrlici. Nakon što su pozivi ostali bez odgovora, policijska uprava Honolulua se pojavila na adresi vlasnice, ali nitko nije bio kod kuće. 

Nakon prikupljanja daljnjih informacija o vlasnici, uključujući potvrdu da je njezin automobil bio parkiran na početku staze, krenula je opsežna i koordinirana potraga. Spasioci su pronašli vlasnicu ispod gustog lišća oko devet metara ispod njezine torbe, izvijestili su vatrogasci.

35-godišnja žena je helikopterom prebačena u park oko tri sata nakon prvog poziva u pomoć. Smještena je u bolnicu radi daljnje medicinske skrbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *